Standardowo też jest odpowiednia opcja. Wystarczy wejść do kontaktów nacisnąć przycisk opcji i wybrać: Zmień lokalizację (ikonka z +). Pojawi się menu z wyborem kopiowania lub przenoszenia do lub z telefonu. Po wybraniu opcji zaznacza się kontakty i potwierdza. Jak wygląda sprawa synchronizacji z kontem Google nie wiem.