14 

Zasypała nas dzisiaj lawina pytań, co Ty na to?  RSS tego pytania  chcesz subskrybować pytanie?  chcesz dodać do ulubionych?

Ajumiko pytanie napisane przez Ajumiko ,29 stycznia 2010 18:55:20

Są aż na 18 stronach. Większość z nich, to pytania anonimów, więc skąd one tak nagle się wzięły?
Niektóre nie są złe, ale czy ktoś zdąży na nie odpowiedzieć? Ja nawet ich wszystkich nie zdołałam przeczytać. Jaka Waszym zdaniem jest optymalna liczba pytań zadanych w ciągu jednego dnia?

Podziel się

Odpowiedzi

Chcę głosować, zaloguj mnie!

100%
0%

No właśnie! O co tu chodzi? Tu jakiś bałagan się zrobił.

Oskar

User-default napisane przez anonim , 29 stycznia 2010 18:58:32

80%
20%

Powiem Ci tyle, że to totalna katastrofa, istnieje totalny bałagan.. Także nie zdążyłem przejrzeć nawet pół z tego..

Optymalna ilość pytań, to chyba zakres do 3 stron pytań, góra 4 stron.

Lechita napisane przez lechita , 29 stycznia 2010 19:06:21

100%
0%

Przejrzałem wszystkie. Szok!
Już mnie oczy bolą.

Ferdek napisane przez ferdek , 29 stycznia 2010 19:10:07

100%
0%

I jak widzę zaangażowany w ten proceder jest sam moderator, ponieważ gdyż dlatego, że usunął jak widać moją wypowiedź, zawierającą słuszne przypuszczenia.

Tak mu dopomóż i spowoduj połamania palców lub przynajmniej awarii komputera.

User-default napisane przez anonim , 29 stycznia 2010 19:31:24

100%
0%

Pytania pochodzą z poczekalni bo jeszcze dziś rano była tam większość z nich. Wygląda na to, że została przeprowadzona dobrze skoordynowana akcja wietrzenia i poczekalnię opuściło większość pytań stąd dziś powstało małe zamieszanie.

Wicek napisane przez wicek , 29 stycznia 2010 19:42:39

100%
0%

w sumie dobrze, że czasem ktoś zagląda na poczekalnie, tylko że większość użytkowników zagląda na głębokość 2, 3 strony i większość pytań przejdzie bez echa.. Przydał by się ktoś z administracji, który odpowiedział by mi co się stało z zapowiedziami końcowo-zeszłorocznymi w którymś pytaniu, iż serwis pytamy dostanie nowego życia.. miał być zmieniony system głosowania, pozycjonowania pytań i chyba przeglądania pytań, a jedynym rezultatem jest dyndający mi napis iż nie potwierdziłem swojego maila.

Farmerro napisane przez farmerro , 29 stycznia 2010 20:06:55

100%
0%

Za dużo pytań-źle.Za mało-źle.

Voinu napisane przez Voinu , 29 stycznia 2010 21:18:35

100%
0%

Szkoda że nie mam teraz czasu bo bym sobie na nie poodpowiadała :(

Filmotekyu napisane przez filmotekyu , 29 stycznia 2010 21:21:56

50%
50%

my na to jak na lato

Daryska133 napisane przez daryska133 , 29 stycznia 2010 21:36:54

100%
0%

na stronie na której znajduje się to pytanie jest 15 innych pytań ;) myślę, że to dobrze iż ludzie zadają pytania bo w końcu jesteśmy społeczeństwem stadnym i jeśli tylko ktoś trafi na pytamy.pl to oznacza, że jest czegoś ciekaw i stąd taka lawina pytań ;)

nie chce nam się przewijać stron stąd nie wszystkie pytania do nas docierają, myślę, że rozwiązaniem byłaby ingerencja administracji pytamy.pl w ilość pytań wyświetlających się na jednej stronie :)

tak jak w googlach jest opcja zwiększenia ilości odpowiedzi na hasło rzucone w przeglądarce, tak tu powinna być z góry określona np. liczba 30 pytań na stronę; nie jest to ani za mało ani za dużo i w znaczący sposób nie spowolni ładowania strony a zamiast 4 stron nowych pytań będą tylko 2, zawsze to jakieś rozwiązanie ;)

Wojt3k napisane przez wojt3k , 29 stycznia 2010 21:50:37

100%
0%

Dobrze, że są pytania, tylko, czy tym ludziom zadającym je, zależy na umieszczeniu pytania w serwisie, czy na odpowiedziach?
Tu trzeba zawinąć rękawy i nieźle się nastukać w kalwiaturę, żeby spróbować ich zadowolić. No i jak wyłapać te najciekawsze?
To nie jest w porządku, że czyjeś ważne pytanie wylądowało dzisiaj na jakiejś 16 stronie i nie doczeka się odpowiedzi. To wygląda jak zwykła ignorancja.

Ajumiko napisane przez Ajumiko , 29 stycznia 2010 22:50:00

50%
50%

Mógłby ktoś polecić jakieś ciekawe z tych pytań? Bo niezbyt mam ochotę przeglądać wszystkie.

Lamalama napisane przez lamalama , 29 stycznia 2010 23:17:02

50%
50%

Zjawisko dostrzegłaś, @Ajumiko, ale przyczyn już nie byłaś w stanie. A przyczyna jest na tej stronie z istotnym pytaniem dla polskiej sceny politycznej mojego autorstwa odnośnie wielkiej afery z PiSem, RPO i SLD w rolach głównych. Są to widocznie wystarczające siły, by odsunąć to moje pytanie 15 stron do tyłu, by Polacy nie wykopali ich od koryta i by nie powędrowali na długie lata za kraty, bo w porównaniu z tą ich aferą, to zarzuty wobec Jakubowskiej i Blidy, to mały pikuś.

Zbigpary napisane przez zbigpary , 29 stycznia 2010 23:38:54

100%
0%

Oj zasypała - jak śnieg. Tylko z tą różnicą, ze o śniegu mówili w prognozie pogody. Niemniej jeśli są wśród nich pytania ciekawe - to dobrze, że się pojawiły. Owszem, mogły być stopniowo jakoś wrzucane na główną, ale widać ktoś chciał wyczyścić poczekalnię. Optymalnej liczby pytań na dzień nie podam, bo jeśli ktoś zada 50 pytań ciekawych - aż chce się na nie odpowiadać. A jeśli jest ich 50 w tym 45 o ciąże i prace domowe tudzież inne gwiazdy disco polo - przewijam tylko kolejne strony, klikam "Wyloguj" i już.

Burasekmalutki napisane przez burasekmalutki , 30 stycznia 2010 09:02:06

0%
0%

@zbigpary

A jak oceniasz prawdopodobieństwo, że przyczyną omawianego zjawiska było jednak coś innego niż Twoje pytanie o aferę?

Zawsze warto pamiętać o szeregu alternatywnych ewentualności.

User-default napisane przez Narsut , 30 stycznia 2010 13:35:39

100%
0%

Nie robię z tego problemu, jak wy:-)

User-default napisane przez anonim , 30 stycznia 2010 13:46:45

100%
0%

Na niewielkie, @Narsut. Jestem początkującym w informatyce i na pewno nie dorównuję w tym Tobie, ale w jednym chyba mogę Cię podszkolić. Otóż, jak chcesz umieścić link do jakiejś strony internetowej, to nie musisz przepisywać jej adresu z paska adresu, a możesz po prostu w oknie swej odpowiedzi w dowolnym miejscu tekstu otworzyć nawias kwadratowy, w nim napisać coś dowolnego o tej stronie lub o swej wypowiedzi (np że wg Ciebie zbigpary to cymbał), następnie zamykasz nawias kwadratowy i bez spacji otwierasz nawias okrągły, zwykły.

Następnie minimalizujesz tą stronę z Twoim pytaniem do paska zadań i z Twojej wyszukiwarki wyszukujesz tę stronkę internetową, do której chccesz umieścić link-odnośnik. Następnie najeżdżasz myszką/kursorem na adres tej stronki i klikasz na nią prawym przyciskiem myszy. Dalej klikasz na "kopiuj" i najlepiej minimalizujesz tę stronę. Dalej z paska zadań przywołujesz/wyświetlasz stronę z Pytamy z Twoją wypowiedzią i używając "ctrl"+v, wklejasz adres tamtej strony, i zamykasz nawias okrągły. Możesz po nim pisać dalej co chcesz. Po skończeniu możesz "podglądem" sprawdzić, czy operacja Ci się udała.

Jeśli się powiodła, to w miejscu adresu będziesz miał na czerwono napisane te niepochlebne słowa o mnie, a gdy nań klikniesz, to wyświetli Ci się tamta stronka. Zamykasz ją "x" i klikasz "wyślij". Pewnie to wiedziałeś, a gdyby nie, to skorzystasz, a wraz z Tobą ci, co są tak samo zieloni w tych klockach, jak ja. Ta operacja jest sensowna, bo mało komu chce się przepisywać cały adres internetowy strony, a kliknąć na czerwone wyróżnienie, to sekunda.

Zbigpary napisane przez zbigpary , 30 stycznia 2010 15:10:31

100%
0%

Pytanie główne brzmiało, Zasypała nas dzisiaj lawina pytań, co Ty na to? "Zbig" wyjechałeś z jakimiś aferami rządu, teoriami spiskowymi i stwierdziłeś że przesunęło to o 15 kart Twoje wywody. Zważ na to iż nie tylko Twoje pytanie~a zostały przesunięte. Bez obrazy i z całym szacunkiem, ale czytasz czasem to co piszesz? ;)

User-default napisane przez Raven , 30 stycznia 2010 18:08:28

100%
0%

@zbigpary

Dziękuję za tę jakże wyczerpującą instrukcję. Jest niezwykle przydatna. Wydaje mi się jednak, że nie jest to najodpowiedniejsze miejsce na takowe.

Skąd wniosek, że nie dorównujesz mi w informatyce?

User-default napisane przez Narsut , 30 stycznia 2010 18:12:23

100%
0%

Jeśli wolisz, @Raven, uważać, że to przez Twoje lub czyjeś pytanie lub wypowiedź, została ona przesunięta, to nie będę z Tobą polemizował. Czytam sam odpowiedzi na swoje pytania przez kilka tygodni, i wtedy, gdy dostaję powiadomienie mailowe.

Chyba nikomu nie dorównuję tu w informatyce, bo dopiero od roku posługuję się trochę internetem, ale jestem w tym początkującym samoukiem i dyletantem. Trochę za mało na to poświęcam czasu, ale może jeszcze to nadrobię. Łatwiej jest młodym, gdy jedni uczą się wszystkiego od drugich, lub rodzicom, gdy uczą ich dzieci.

Zbigpary napisane przez zbigpary , 30 stycznia 2010 21:14:29

12Pager_3Pager_4
anonim  [login]

(Maks. 3000 znaków wraz ze spacjami)

Dozwolone markdown do formatowania tekstu

Wstawianie grafiki, aktywnych linków i skryptów dostępne dla zalogowanych

zaloguj się aby dodać film

Podglad