Jakie studia proszę pomóżcie.....?  RSS tego pytania  chcesz subskrybować pytanie?  chcesz dodać do ulubionych?

User-default pytanie napisane przez anonim ,31 stycznia 2009 18:01:59

Witam. Mam pewien problem ....(Jestem 2 LO ) otóż kompletnie nei wiem na jakie studia pójść :( ... Jestem dobry z histori i wosu, anglika , niemca, łaciny Jestem średni z polaka, biologi, matmy, geografi Jestem słaby z chemii, fizyki, Mam pytanie do was :( Jakie kierunki studiów są?? Jakie polecacie? Gzie się powinienem udać? Dużo czytałem o prawie ale jak sie naczytałem o tych aplikacjach jak to jest ciężko to aż mi się słabo zrobiło :( . Jak trrzeba potrafie siedzeć nawet 5 godzin dziennie przed książkami. Jakie radzicie studia? A może jest jakaś strona gdzie są wszystkie studia wypisane i jaka praca jest po nich?? Może do doradcy zawodowego powinienem się zgłosić?? Proszę pomóżcie :(((

Odpowiedzi

Chcę głosować, zaloguj mnie!

100%
0%

a i do seminarium nie idę :)

User-default napisane przez anonim , 31 stycznia 2009 18:02:44

100%
0%

Idź na historię, albo filologię angielską.

VonLeeb napisane przez vonLeeb , 31 stycznia 2009 20:52:58

67%
33%

Nie idź na studia. Zostań ninja.

Lamalama napisane przez lamalama , 31 stycznia 2009 21:10:30

100%
0%

Dobry z angola? Masz kasę? PJWSTK - Polsko Japońska Wyższa Szkoła Technik Komputerowych :)

Kucici napisane przez Kucici , 31 stycznia 2009 21:45:08

100%
0%

Na prawo. Czyli studia prawnicze. Bardzo dobry z historii musisz być.

Kysiek napisane przez kysiek , 31 stycznia 2009 22:10:09

50%
50%

Na marketing i zarządzanie każdy się nadaje.

Kobietka napisane przez kobietka , 31 stycznia 2009 22:12:32

100%
0%

Człowieku nie patrz w jakich przedmiotach jesteś dobry, tylko wybierz kierunek studiów pod przyszły zawód albo to co Cię interesuje. Żaden doradca Ci nie pomoże, bo takie decyzje trzeba przemyśleć i podjąć samemu. Polecam poczytać trochę opinii od aktualnych studentów albo absolwentów, bo tylko oni tak naprawdę wiedzą na ile warto pójść na ich studia. Ja skończyłem Akademię Morską w Szczecinie, Żeglugę Śródlądową i bardzo sobie chwalę pracę. Studia też mnie pozytywnie zaskoczyły, zwróć uwagę na tą uczelnię, bo mimo że nie za duża to z fajnymi ludźmi i masz po niej pewną pracę. Już na samych studiach podpisujesz umowę i dostajesz stypendium.

User-default napisane przez anonim , 21 lutego 2009 17:57:17

0%
0%

Wejdż na http://www.Studia.net tam znajdziesz podpowiedzi co wybrać.

User-default napisane przez anonim , 3 marca 2009 18:11:20

0%
100%

Idź na Akademie Rolniczą! Jak dobrze trafisz to nic się nie bedziesz musiał uczyć!

User-default napisane przez lpu250x , 10 marca 2009 21:36:50

0%
0%

http://kierunkistudiow.pl - poszperaj tam. Czy w Twojej szkole jest pedagog szkolny? Bo ja też jestem w 2 klasie liceum i nam robili testy zawodoznawcze. Jakbyś miał do tego dostęp to tam wychodzą kierunki do których masz predyspozycje ze względu na typ temperamentu, osobowość i umiejętności. Poza tym kieruj się też takimi sprawami jak możiwość zdobycia potem pracy, płatności itp. Np mi wyszło że najbardziej powinnam pójść na psychologię, ale ja tam nie chcę pójść i nie pójdę. Ale za to mam też zadatki na przyszłego architekta i chyba pójdę w tym kierunku :). Ty, patrząc po przedmiotach, jesteś humanistą, więc wydziały i kierunki uniwersytetów, albo może jakaś filologia w związku z językami obcymi. Ale WYBÓR ZALEŻY OD CIEBIE :) Powodzenia

Blusia napisane przez Blusia , 15 marca 2009 17:26:28

0%
0%

myślę że musisz sam coś wybrać, ale idz na takie studia które polecił byś komuś kto tak samo się uczy.

User-default napisane przez anonim , 19 czerwca 2009 19:57:49

0%
0%
  1. Wybierz filologię jakąś, skoro jesteś dobrym językowcem
  2. Weź się ogarnij i napierdalaj fizykę i matmę i pójdź na polibudę na jakiś hard, po którym zdobędziesz dobrzepłatną pracę ale w tym wypadku studia męczą
User-default napisane przez anonim , 23 lipca 2009 22:06:25

0%
0%

A co lubisz robic? Co Ci sprawia frajde? Nie kieruj sie tym, co bedzie kase przynosic, ale tym co cie: 1/pasjonuje, 2/interesuje, 3/w miare latwo ci przychodzi, 4/w czym jestes mocny. Potem spradz kierunki studiow dostepnych i zawody po nich. No i potem skonktaktuj sie ze studentami 4ch wybranych kier i pogadaj co lubia i czego nie lubia w swoich studiach. A potem wybieraj. Pamietaj: KASA PRZYCHODZI W KAZDEJ DZIEDZINIE, W KTOREJ JESTES DOBRY :)

User-default napisane przez anonim , 24 sierpnia 2009 12:29:50

0%
0%

"Jak trrzeba potrafie siedzeć nawet 5 godzin dziennie przed książkami." hehe a to dobre, jak trzeba to się siedzi 10 -12h przed książkami :)

User-default napisane przez anonim , 12 października 2009 09:03:08

0%
0%

Na prawie jest taki zachrzan,że te 5 godzin to tak 1/3 czasu na naukę... O sesji nie wspomnę.. Pierwszy rok to gł. historia, która dobija:( Teraz jestem na drugim i muszę przyznać, że to zupełnie co innego;) zapowiada się nieźle-ale i tak trza ciągle siedzieć w książkach, tylko,że teraz to jest dużo ciekawsze;) A poza tym, to chyba najlepsze studia, które dają Ci wiele możliwości na przyszłość:)

User-default napisane przez anonim , 29 października 2009 01:52:54

0%
0%

awf

User-default napisane przez anonim , 20 listopada 2009 19:56:12

0%
0%

sex i wóda - polibuda nie zastanawiaj się