Dlaczego ludzie nie popełniają samobójstw w nocy?
Dlaczego samobójcy zabijają się tylko w dzień? (Polsat-Wydarzenia-http://wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomosci/10,88721,7611587,Polski_samobojca__mezczyzna__45_lat__ma_depresje.html) Czy słyszeliście o jakimś samobójstwie popełnionym w nocy? Czym to jest spowodowane, że ludzie chcący odebrać sobie życie wybierają właśnie dzień?
Odpowiedzi
Przykro mi, słyszałam o samobójstwie popełnionym w dzień. Przestań wierzyć w pierdoły i zajmij się czymś pożytecznym.
Ludzie co z wami? Wiosna, a wy jak na złość o śmierci i
samobójstwach...
Dlaczego ludzie najczęściej popełniają samobójstwo w nocy? Bo to
może w nocy są najbardziej samotni, głucha cisza, milion
niepotrzebnych myśli... Poza tym może wydaje im się, że w nocy jest
większe prawdopodobieństwo, że ich plan się powiedzie, że
ewentualna pomoc nadejdzie nad ranem, gdy będzie już za późno.
Odwrotnie, browarko, ale myślisz dobrze. Chodzi właśnie o to, że popełniają je w dzień właśnie dlatego, żeby zwiększyć szansę, że ktoś ich uratuje. Ludzie rzadko naprawdę chcą samobójstwo popełnić - chcą tylko rozpaczliwie zwrócić na siebie uwagę, chcą pomocy. Jak myślisz, po co desperaci co trzy dni na forum pytają, jak się najlepiej zabić? Szukają pomocy, może chcą, żeby ich rodzice "przypadkowo" zobaczyli to pytanie w komputerze itd. Samobójstwa naprawdę zamierzone zawsze się udają.
Ja też próbowałem zabić się w nocy.
Oj ludzie popełniają samobójstwa w nocy, znałam kilka takich przypadków.
Jakbyś miał tyle problemów, co potencjalny samobójca ma w dzień, to w nocy po prostu byś padł ze zmęczenia.
a to właśnie w nocy najlepiej
tylko w dzien? no mi sie wydaje ze w nocy rowniez ludzie probuja popelnic samobojstwo
W dzień mogliby jakoś zwrócić na siebie uwagę... A o to właśnie chodzi wielu samobójcom.
Ja się nie znam na samobójstwach, jeżeli osoba popełnia taki krok, to w jakimś sensie ma odwagę. Jaka pora dnia? Znam takich, którzy robili to za dnia.