33 

Czy będziecie trzymać kciuki za koleżankę z forum?  RSS tego pytania  chcesz subskrybować pytanie?  chcesz dodać do ulubionych?

Kasia0525 pytanie napisane przez kasia0525 ,20 maja 2008 00:02:21

Przez ostatni tydzień miałam małe problemy zdrowotne, w efekcie których schudłam prawie 3 kilogramy. Większość z Was zapewne wie, że mam troszkę za dużo ciałka tu i ówdzie ;] Podjęłam decyzje o rozpoczęciu drastycznej diety, gdyż utwierdziłam się w przekonaniu, że może mi się w końcu udać. Nie jestem wielorybem, ale muszę zrzucić tych kilka zbędnych kilogramów. Potrzebuje jednak Waszego wsparcia. Dobrze wiecie, że dieta to nie lada wyczyn, potrzeba do tego silnej woli, której niestety, bardzo mi brakuje. Poddaję się bardzo szybko. Dlatego proszę Was o wsparcie. Będzie mi łatwiej wiedząc, że zawsze mogę odnaleźć Wasze posty i poczytać je w chwili słabości. Wiem, co musze robić, jak się odżywiać, więc nie martwcie się, że wyniszczę sobie organizm. Zaopatrzyłam sie również w odpowiedni sprzęt.
Ktoś uświadomił mi, że każda kobieta może być atrakcyjna, jeżeli tylko chociaż odrobinę zatroszczy się o siebie. Do tej pory nie docierało to do mnie, nienawidziłam swojego ciała i nie wierzyłam, że mogę być piękną i atrakcyjną kobietą. Twoje słowa pomogły mi uwierzyć w siebie. Dziękuję Ci, mój "ktosiu" ;] Liczę zwłaszcza na Twoje wsparcie.

Podziel się

Odpowiedzi

Chcę głosować, zaloguj mnie!

100%
0%

Na pewno Ci się uda :)
Ja będę trzymał kciuki tak bardzo jak się tylko da
Powodzenia :)

Romanorydz napisane przez romanorydz , 20 maja 2008 00:16:13

100%
0%

Oczywiście trzymam kciuki.

Poradzić Ci niewiele chyba mogę, bo po powrocie z Anglii tak bardzo smakowało mi polskie jedzenie, że nie mogłem się opamiętać i w dwa miesiące (a może i mniej) przytyłem chyba 12 kilogramów. Dobrze jest podejść do jedzenia jak do przykrego obowiązku. Myśleć o nim, że jest nam potrzebne tylko po to, żeby przeżyć. Najlepszy sposób na schudnięcie to nie umieć gotować i nie mieć kasy na jedzenie w restauracjach.

Co ja za głupoty gadam! Dobrze Ci idzie, trzy kilogramy to już bardzo bardzo dużo! Dobrze Ci idzie, na pewno dasz sobie radę, nie poddawaj się.
Pozdrawiam :-)

Smoker napisane przez Smoker , 20 maja 2008 00:36:49

100%
0%

Bardzo odważna i konkretna wypowiedź. Szczerze mówiąc nie wiedziałem że reprezentujesz tych bardziej puszystych. Postanowienie Twoje popieram wierząc że jest naprawdę szczere i zdecydowane.
Mam za sobą udane rzucenie palenia i wiem, że najważniejsze jest własne, wewnętrzne przekonanie, że chcę, muszę, nieodwołalnie i skutecznie. Żadne tam 'a może się uda', tylko mocne 'zrzucam 5 (10, 15) kilo i nie dopuszczę do efektu jo-jo'. Radzę Ci to sobie przyrzec i przez szacunku dla samej siebie - dotrzymać. Żaden inny sędzia nie rozliczy Cię z tej obietnicy, tylko Ty sama.
Czekam na meldunki z pola walki.

Antykwa napisane przez Antykwa , 20 maja 2008 00:41:05

100%
0%

@Smoker, akurat te trzy kilogramy to nie jest wynik mojego wysiłku włożonego w odchudzanie. To wynik braku apetytu, zmartwienia, problemów ze zdrowiem, z sama sobą itp. Skoro już organizm pozbył się tego balastu, postanowiłam zrzucić kilka kolejnych ;] Dziękuję i równiez pozdrawiam :)

Kasia0525 napisane przez kasia0525 , 20 maja 2008 00:42:56

100%
0%

@Antykwo, życie czasami zaskakuje ;] Meldunki owszem, zamierzam składać raz w tygodniu ;] lub co dwa, zobaczymy ;]

Kasia0525 napisane przez kasia0525 , 20 maja 2008 00:46:33

100%
0%

Dasz radę!

Publiczne poinformowanie o takim postanowieniu jest bardzo dobrym pomysłem. Czytałem o kobiecie, która nie mogła rzucić papierosów. W końcu napisała do kilkunastu swoich znajomych pocztówki: "Od dzisiaj nie zapalę już ani jednego papierosa". Kiedy tylko miała ochotę zapalić myślała co tamci ludzie sobie o niej pomyślą. Sposób okazał się skuteczny.

Dlatego dla Twojego dobra niniejszym dodaję to pytanie do ulubionych i będę tu często wchodził nadzorować postępy. Teraz sama myśl "Co ten Viaderko sobie o mnie pomyśli jak sie poddam" będzie Cię prześladować. :)

Trzymam kciuki!

LordViaderko napisane przez LordViaderko , 20 maja 2008 01:27:41

100%
0%

Do Boju !!

Adazz napisane przez Adazz , 20 maja 2008 02:30:54

100%
0%

kasia0525> 'Ktoś uświadomił mi, że każda kobieta może być atrakcyjna, jeżeli tylko chociaż odrobinę zatroszczy się o siebie. Do tej pory nie docierało to do mnie, nienawidziłam swojego ciała i nie wierzyłam, że mogę być piękną i atrakcyjną kobietą'.

Ten 'ktos' mial racje. IMHO kazda kobieta jest z natury piekna. Ty rowniez, @Kasiu. Ale o to piekno trzeba dbac. Choc piekno to nie tylko szczupla sylwetka, dlugie nogi, wysoki obcas i ladna twarz, ale rowniez Wasze wnetrze, mysli, gesty i slowa, tylko dbajaca o siebie kobieta jest w stanie zachowac harmonie kobiecego piekna stworzonego przez nature. Twoje wnetrze, jest piekne. A jesli zrzucenie kilku kilogramow przywroci Ci radosc, sile, pewnosc siebie, i poczucie piekna rowniez na zewnatrz, bede tu z Toba, w tym topic'u, by dodawac Ci sil; choc wiem, ze i beze mnie dasz rade. Dasz rade, bo bardzo tego chcesz. Bo w to wierzysz, a ja wierze w to razem z Toba...

/SIMON

SlMON napisane przez SlMON , 20 maja 2008 03:20:14

100%
0%

ja Cię podwójnie zmotywuje, lepiej niż inni-nie wierze że dasz rade schudnąć!:)

User-default napisane przez anonim , 20 maja 2008 05:49:51

100%
0%

Trzymam kciuki, Kasiu;) i wiem, że dasz rade!

User-default napisane przez anonim , 20 maja 2008 07:17:02

100%
0%

ja również się dołączam :)

Burasekmalutki napisane przez burasekmalutki , 20 maja 2008 08:21:30

100%
0%

Tak trzymaj Kasiu! Trzymam kciuki i co więcej - wierzę, że Ci się uda!
I wiesz co? Będę Ci towarzyszyć w tym trudnym boju :) Również postanowiłam zrzucić kilka kilogramów, a co!

Katia napisane przez katia , 20 maja 2008 08:29:03

100%
0%

Pomimo naszej ostatniej niemiłej dyskusji, trzymam kciuki ;-)

User-default napisane przez anonim , 20 maja 2008 08:43:03

100%
0%

Ja sobie nie wyobrażam jak można o swoich osobistych problemach pisać na forum i to jeszcze będąc zalogowanym :-/

User-default napisane przez anonim , 20 maja 2008 08:53:46

100%
0%

Trzymam kciuki wiem że dasz rade , my kobitki jesteśmy silne :) nie z takim rzeczami dawało sie rade .

Sprezynka19 napisane przez Sprezynka19 , 20 maja 2008 09:00:54

100%
0%

No to sobie anonimie wyobraź.

Jacek3329 napisane przez jacek3329 , 20 maja 2008 09:01:56

100%
0%

Szczerze powiem, że czasem współczuję tym dziewczynom, kobietom przez to, jak wiele trudu i wyrzeczeń, muszą włożyć w to by zrzucić każdy kilogram, szczególnie mam na myśli te mikroskopijne posiłki, które spożywają. Dla odmiany sam jem tyle, że mój przewód pokarmowy z ledwością to przerabia a jak się mi naodkłada parę nie takich jakbym chciał kilogramów to nie mam najmniejszych problemów się ich pozbyć - trochę to niesprawiedliwe ale cóż ja tak mam. Kciuki a raczej kciuka, bo dwa na raz nie zawsze mogę ma się rozumieć że będę trzymał, popieram wszelkie (pomijając te skrajne) starania kobiet mające na celu poprawę atrakcyjności, a tak się składa, że Ciebie postrzegam tutaj jako mądrą, rozsądną dziewczynę i jak spojrzę tylko, że jesteś autorką wypowiedzi to mam pewność o to, że przy czytaniu tejże nie podskoczy mi ciśnienie więc jako jedna z kilku, może kilkunastu osób tutaj jesteś warta trzymania kciuków (kciuka).

DarekR napisane przez DarekR , 20 maja 2008 09:18:17

100%
0%

Będę trzymała za Ciebie kciuki:)

Attenzioneona napisane przez attenzioneona , 20 maja 2008 09:23:49

100%
0%

Dasz radę! Nie takie rzeczy ludzie robią!

Trybik napisane przez trybik , 20 maja 2008 09:27:08

100%
0%

Ja sobie nie wyobrażam jak można o swoich osobistych problemach pisać na forum i to jeszcze będąc zalogowanym :-/
Wyobraź sobie anonimie, że nie jest mi łatwo. Pewnie wszyscy wyobrażali mnie sobie jako śliczną dziewczynę/kobietę o nienagannej sylwetce, a tu takie rozczarowanie :| Wiesz dlaczego to zrobiłam? Bo bez Was nie dałabym rady. Próbowałam już wielokrotnie, ale kończyło się na dobrych chęciach. Teraz, lżejsza o te trzy kilogramy, czuję sie fantastycznie, bo wiem, że dam radę. Zwłaszcza, jeśli będę mieć wsparcie naszej społeczności i mojego 'ktosia' ;] Jednak ktos mnie tutaj lubi Obrazek Każdego dnia będę wracać do tego topic'u i czytać Wasze posty :) DZiękuję Obrazek

@Saper, zrobie Ci na złość ;]
@Katia, również trzymam kciuki ;]
@Poool, mam ochotę zrobić Ci coś takiego za Twoje podejście do tematu Obrazek , ale dzięki ;] trzymaj te kciuki mocno ;]
@Lordzie, śniłes mi się w nocy :D
@SIMON, jak zwykle szarmancki wobec kobiet ;] Widzę, że znalazłeś natchnienie ;]
@Sprężynko, dieta to nic w porównaniu z innycmi rzeczami ;]

Kasia0525 napisane przez kasia0525 , 20 maja 2008 09:27:11

anonim  [login]

(Maks. 3000 znaków wraz ze spacjami)

Dozwolone markdown do formatowania tekstu

Wstawianie grafiki, aktywnych linków i skryptów dostępne dla zalogowanych

zaloguj się aby dodać film

Podglad