zamknij x

Zaloguj się

Zapomniałeś hasła?

Nie masz jeszcze konta? Załóż konto!

Dodaj odpowiedź
  • Nowe wiadomości
  • Powiadomienia
  • Zaproszenia
Skrzynka wiadomości Nowe wiadomości (odśwież listę)
Powiadomienia o odpowiedziach, komentarzach i ocenach
Zaproszenia do znajomych
ata-ata

Jakie jedliscie najdziwniejsze danie?

ata-ata | 1 lutego 2017 13:09:54 | kategoria: Hobby, Kulinaria

  • G+
  • Facebook


Wlasnie sasiadka Turczynka przyniosla mi zmiksowana grochowke z ryzem, nawet smaczna ta grochowka
Ale najdziwniejsze co jadlam to dawno temu juz w Niemczech w czasie ferii  KURCZAK  Z  BANANAMI !!!!!!!

Ostatnia aktualizacja: 01-02-2017 13:11:05
0 ładowanie danych... 3 ładowanie danych... odpowiedzi i komentarzy: 52 skocz do ostatniej odpowiedzi odpowiedz
tagi: danie
najlepsza odpowiedź mamita

mamita | 1 lutego 2017 16:07:07
Odpowiada Ekspert kategorii Kulinaria I.

Z dzieciństwa pamiętam,że lubiłam oblizać spalone zapałki =było to dziwne i do dzisiaj nie wiem -czego mi brakowało w diecie,że tak robiłam. 
Tylko czy to można nazwać daniem? Niezdecydowany

0 ładowanie danych... 1 ładowanie danych... skomentuj
ata-ata

ata-ata | 1 lutego 2017 16:56:22
Komentuje Ekspert kategorii Kulinaria II.

nie wiem czy to mozna nazwac daniem, ale zasluguje na wyroznienie jako najdziwniejsze
brakowalo ci zapewne wegla i siarki

0 ładowanie danych... 1 ładowanie danych... skomentuj
mamita

mamita | 1 lutego 2017 18:11:39
Komentuje Ekspert kategorii Kulinaria I.

Niezdecydowany węgiel i siarka..hmmm..jakoś mi się dziwnie kojarzy...Niewinny

0 ładowanie danych... 1 ładowanie danych... skomentuj
ata-ata

ata-ata | 1 lutego 2017 18:30:29
Komentuje Ekspert kategorii Kulinaria II.

w spalonych koncowek zapalek sa resztki siarki i wegiel drzewny

0 ładowanie danych... 1 ładowanie danych... skomentuj
elsie

elsie | 1 lutego 2017 18:53:18
Komentuje Ekspert kategorii Kulinaria I.

co Ty! ponoc weselej...Śmiechmamita

0 ładowanie danych... 2 ładowanie danych... skomentuj
mamita

mamita | 1 lutego 2017 20:24:36
Komentuje Ekspert kategorii Kulinaria I.

Śmiech elsie tak z rozpędu poczytałam sobie kilka dowcipów o piekle...
Mrugnięcie

0 ładowanie danych... 2 ładowanie danych... skomentuj
antysocjalista

antysocjalista | 1 lutego 2017 13:13:34
Odpowiada Ekspert kategorii Kulinaria II.

serio uważasz kurczaka z bananami za coś dziwnego? :) Ja to jem tak raz na 2 miesiące. 

Dla mnie najdziwniejsze to był barszcz ukraiński - próbowałem 10 może 20 razy. Zawsze tłumaczę to, że to jest tak wstrętne połączenie bo to wina kucharza, składników i próbuję gdy mam okazję - i to od dawna zanim dowiedziałem się o Wołyniu i UPA. Jak można jeść buraki z fasolą i kapustą? Wolałbym jeść psa od chińczyka. 

Z takich dziwności dla Polaków to w Egipcie byłem w knajpie dla lokalsów i tam zamówiliśmy grilowane gołębie. 

0 ładowanie danych... 1 ładowanie danych... skomentuj
antysocjalista

antysocjalista | 1 lutego 2017 13:17:49
Komentuje Ekspert kategorii Kulinaria II.

na patelni prażysz kmin rzymski, kolendrę zmieloną, kozieradkę, kurkumę, chilli. Potem dolewasz oleju, wrzucasz kurczaki w kostkę, później cebulę (ja wolę cebulę po mięsie, można i przed), później paprykę. Na koniec banan w plasterkach - ma się rozpaść i stworzyć sos. Jak się rozpadnie to sos rozrzedzasz najlepiej mlekiem kokosowym domowej roboty. posypać pietruszką lub kolendrą. podawać z ryzęm lub bulglarem. 

0 ładowanie danych... 2 ładowanie danych... skomentuj
antysocjalista

antysocjalista | 1 lutego 2017 13:22:11
Komentuje Ekspert kategorii Kulinaria II.

ps. banan raczej jest słodki więc super pasuje do kurczaka - podobnie jak ananasy. Natomiast kapusta + fasola + slodki burak = coś dziwnego

0 ładowanie danych... 1 ładowanie danych... skomentuj
ata-ata

ata-ata | 1 lutego 2017 13:28:42
Komentuje Ekspert kategorii Kulinaria II.

ja barszcz ukrainski wcale nie uwazam za dziwny
ale mojaszwagierka robi to na swoj sposob, przewazniebez fasoli - I smakuje

0 ładowanie danych... 0 ładowanie danych... skomentuj
benasek

benasek | 1 lutego 2017 13:25:22
Odpowiada Ekspert kategorii Kulinaria I.

Ślimaki, rekina, pestki sosny syberyjskiej (sporo mam jeszcze gdzieś w chacie), maniok, pędy pałki wodnej ... Sporo tego było, większość takich nietypowych potraw już zapomniałem

0 ładowanie danych... 3 ładowanie danych... skomentuj
ata-ata

ata-ata | 1 lutego 2017 13:32:58
Komentuje Ekspert kategorii Kulinaria II.

no fakt nie wymienilamprzeroznych potraw jakie jadalam na Wyspach Coocka, ale juz pozapominalam
jakies cos pieczone w lisciu palmowym zakopane w ziemi na przyklad
jakies dziwne ryby etc. No I przy kazdym posilku stala za krzeslem kazdego z nas tubylka ktora nas obslugiwala, bo bylismy tam goscmi (z grupa taneczna)
To dopiero bylo dziwne, niewykluczone ze jadalam tam tez mieso z psow

0 ładowanie danych... 1 ładowanie danych... skomentuj
benasek

benasek | 1 lutego 2017 14:16:23
Komentuje Ekspert kategorii Kulinaria I.

Ja nie ruszyłbym much. Resztę jakoś bym przeżył. Będąc w Afryce chciałem spróbować pasikoników, po prostu chociaż jednego, by tylko poznać smak (Podobno jak chipsy). Nie było okazji, może następnym razem.

0 ładowanie danych... 2 ładowanie danych... skomentuj
leone2

leone2 | 1 lutego 2017 15:05:39
Komentuje Ekspert kategorii Kulinaria I.

Pewnie podobne w smaku,jak szarancza ,na glebokim tluszczuŚmiech

0 ładowanie danych... 2 ładowanie danych... skomentuj
ata-ata

ata-ata | 1 lutego 2017 17:00:44
Komentuje Ekspert kategorii Kulinaria II.

a ty jadles szarancze? Podobno barddzo pozywna

leone2

0 ładowanie danych... 1 ładowanie danych... skomentuj
leone2

leone2 | 1 lutego 2017 19:24:08
Komentuje Ekspert kategorii Kulinaria I.

Pozywna i smaczna,Jak wspomnialem,jak chipsy smakuje;)

0 ładowanie danych... 2 ładowanie danych... skomentuj

anonymous | 1 lutego 2017 13:26:16
Odpowiada Ekspert kategorii Kulinaria III.

Czasem robie ogórkowa z zielonych(świeżych) ogórków i ma ona w składzie kurczaka, banany i miód takze...:)
Z ciekawych rzeczy jadłem rekina :)

0 ładowanie danych... 3 ładowanie danych... skomentuj
ata-ata

ata-ata | 1 lutego 2017 13:35:38
Komentuje Ekspert kategorii Kulinaria II.

ogorkowa ze swiezych ogorkow tu sie tez pojawia, choc rzadko I jako egzotyk
no I bez bananow I miodu

0 ładowanie danych... 1 ładowanie danych... skomentuj
okonek

okonek | 1 lutego 2017 14:16:21
Odpowiada Ekspert kategorii Kulinaria II.

akurat straczkowe (nie tylko groch, bo fasola, soczewica i cieciorka tez) z ryzem to dla mnie nie nowosc. a jak turecka to moze byla ciecierzyca nie groch? w smaku daja sie zastapic - ja kiszona kapuste robie ze skwarkami i cieciorka bo o zoltym grochu tu mozna pomarzyc.
a rozne rzeczy jadlam wychodzac z zalozenia, ze jezeli tubylcy nie wymarli to i ja przezyje - zgnily rekin islandzki przywieziony przez znajomych byl najgorszy  bo 100g paczuszka - konserwa dosc skutecznie zatrula swiezosc powietrza i dzialanie ma jak emetyk - od razu szukasz miejsca zrzutu tresci zoladkowej - nawet seta czystej nie pomoze.
a zaskoczona bylam pierwszy raz indykiem w sosie kakaowym na ostro - znajoma Peruwianka zrobila (i tez z ryzem na sypko) - w ogole za ryzem nie przepadam - ale jak poczytac gdzie bywa on bardzo popularny - to mozna zaczac od poludnia Hiszpanii poprzez Brazylie i Ameryke Lacinska do Dalekiego Wschodu Uśmiech wlasciwie to chyba powinno byc ryzu (a nie chleba) powszedniego ... w modlitwie swiatowej?

0 ładowanie danych... 3 ładowanie danych... skomentuj
ata-ata

ata-ata | 1 lutego 2017 14:59:13
Komentuje Ekspert kategorii Kulinaria II.

a jak smakowal ten indyk w sosie kakaowym?

0 ładowanie danych... 0 ładowanie danych... skomentuj
Autsajder

Autsajder | 1 lutego 2017 15:06:30
Komentuje Ekspert kategorii Kulinaria I.

Pojechał Żydowin na korridę.
A wiadomo naród oszczędny.Zapłacił za bilety i na jedzenie zostało nie wiele.
Poszedł więc do taniej restauracji i zamówił najtańsze danie-jajecznicę z dwóch jaj.Jakież było jego zdziwienie gdy dostał "górę jedzenia",której ledwo dał radę.
Następnego dnia powtórzył ten sposób postępowania.
I zdziwił się okrutnie bo na talerzu miał coś co "połknął jedną dziurką od nosa".
Poprosił o wyjaśnienie kelnera czym wytłumaczyć taką różnicę w gramaturze potrawy?Kelner zrobił "mądrą minę" i odrzekł-senior na korridzie nie zawsze ginie byk.Wyluzowany

0 ładowanie danych... 2 ładowanie danych... skomentuj
Autsajder

Autsajder | 1 lutego 2017 15:11:38
Komentuje Ekspert kategorii Kulinaria I.

A inny przedstawiciel narodu wybranego nie miał kasy ani trochę.
A korridę chciał zobaczyć.Postanowił więc wejść wejściem służbowym.
Patrzy a tam idzie facet i mówi-pikador.
Za chwilę idzie następny i mówi-torreador.
Później pojawił się matador.
Nasz spryciarz idzie pewnym krokiem i mówi Izydor- i wszedł Mrugnięcie

0 ładowanie danych... 2 ładowanie danych... skomentuj
okonek

okonek | 1 lutego 2017 15:27:58
Komentuje Ekspert kategorii Kulinaria II.

dobre, ostre bo z chili, o posmaku gorzkiego kakao - skladnikow niewiele - bo zmielona papryczka, gorzkie kakao, maslo, odrobina cukru lub troche slodkiego wina, oliwa - do mdlego pieczonego miesa z piersi indyka i ryzu w sam raz. (ja daje jeszcze posiekane migdaly albo orzechy).
 

0 ładowanie danych... 1 ładowanie danych... skomentuj
znafca_żyta

znafca_żyta | 1 lutego 2017 15:13:59

niezupełnie całe danie, ale zjadłem prażonego świerszcza.

0 ładowanie danych... 2 ładowanie danych... skomentuj
ata-ata

ata-ata | 1 lutego 2017 16:57:53
Komentuje Ekspert kategorii Kulinaria II.

Zaskoczony
powinnam moze napisac "potrawy"

0 ładowanie danych... 1 ładowanie danych... skomentuj
elsie

elsie | 1 lutego 2017 18:54:44
Komentuje Ekspert kategorii Kulinaria I.

to duzo bialka! ale by mnie caflo...Krzykznafca_żyta

0 ładowanie danych... 2 ładowanie danych... skomentuj
nanana

nanana | 1 lutego 2017 15:33:04
Odpowiada Ekspert kategorii Kulinaria II.

Ostatnio zrobiłam taki farsz do naleśników na słodko: twaróg + likier truskawkowy. Nie wiem czy dziwne, ale sama to wymyśliłam i mi smakowało Śmiech

0 ładowanie danych... 2 ładowanie danych... skomentuj
Ryzykantka

Ryzykantka | 1 lutego 2017 15:53:15
Komentuje Ekspert kategorii Kulinaria I.

Wlasnie zabieralam sie do robienia nalesnikow z serem, podsunelas mi mysl@nanana, tyle ze z likierow mam tylko ajerkoniak i pistacjowyŚmiech

0 ładowanie danych... 2 ładowanie danych... skomentuj
nanana

nanana | 1 lutego 2017 16:03:11
Komentuje Ekspert kategorii Kulinaria II.

Ryzykantka O, to też może być dobre ;)

0 ładowanie danych... 2 ładowanie danych... skomentuj
okonek

okonek | 1 lutego 2017 16:03:24
Komentuje Ekspert kategorii Kulinaria II.

ja robie twarog z zoltkiem i cukrem - to i ajerkoniak sie pewnie tez bedzie nadawal?

0 ładowanie danych... 3 ładowanie danych... skomentuj
nanana

nanana | 1 lutego 2017 16:04:13
Komentuje Ekspert kategorii Kulinaria II.

okonek Myślę, że tak ;)

0 ładowanie danych... 2 ładowanie danych... skomentuj
ata-ata

ata-ata | 1 lutego 2017 16:58:36
Komentuje Ekspert kategorii Kulinaria II.

zaslugujesz na wyroznienie
to musialo smakowac!!!

0 ładowanie danych... 1 ładowanie danych... skomentuj
Ryzykantka

Ryzykantka | 1 lutego 2017 17:23:38
Komentuje Ekspert kategorii Kulinaria I.

Juz zjadlam, zdecydowalam sie na ajerkoniak bo zawsze przyrzadzam ser z zoltkiem i cynamonem.Likier mialam tak gesty ze musialam z wysilkiem go wyskubac, dodalam troche miodu i wyszly pyszne.Kiedys dla gosci robilam na deser nalesnik w srodku czekoladowe galki lodu, przewiniety na polowe a na gore pokropilam likierem czekoladowym, moglo byc tez wszystko waniliowe. Tak desery podaja w Chorwacji, tez dobre;-).

0 ładowanie danych... 2 ładowanie danych... skomentuj
ata-ata

ata-ata | 1 lutego 2017 17:29:52
Komentuje Ekspert kategorii Kulinaria II.

ja w Tajlandii jadlam nalesniki nadziewane plasterkami banana I polane sosem czekoladowym
teraz w domu tez czasem takie robie

0 ładowanie danych... 2 ładowanie danych... skomentuj
dwojka

dwojka | 1 lutego 2017 16:12:57

Kurczak przyrzadzany w cocacoli, pizza miesno ananasowa, 

0 ładowanie danych... 1 ładowanie danych... skomentuj
ata-ata

ata-ata | 1 lutego 2017 16:55:08
Komentuje Ekspert kategorii Kulinaria II.

w cocacoli????? Kurczak???? Zaskoczony

0 ładowanie danych... 0 ładowanie danych... skomentuj
więcej odpowiedzi
1 2 z 2

Koszulki pytamy.pl

Podobne pytania

Minnie

Jakie jest Wasze popisowe danie?

13 odpowiedzi i komentarzy
hakunamatata

Jaka potrawa na pierwszą randkę?

5 odpowiedzi i komentarzy
Minnie

Czy to już aby nie przesada?

26 odpowiedzi i komentarzy
granatradziecki

Przez żołądek do serca?

7 odpowiedzi i komentarzy

Jakie macie pomysły na lekką kuchnie?

5 odpowiedzi i komentarzy

Pytanie o Robinsonie?

0 odpowiedzi i komentarzy
sneaky

Jakie jest wasze ulubione danie?

17 odpowiedzi i komentarzy
kamil12

jakie są dziwne dania w krajach

13 odpowiedzi i komentarzy

Najaktywniejsi dziś

  1. 1 25,6 pkt elsieelsie
  2. 2 19,4 pkt birbantbirbant
  3. 3 19,3 pkt okonekokonek
  4. 4 15,3 pkt ata-ataata-ata
  5. 5 8,6 pkt codziennacodzienna
więcej rankingów

Eksperci w kategorii:

Młody Gniewny Bocca-Lupo Blue13 mamita janusmakroniusz elsie tadzio
Zgłoś błąd