zamknij x

Zaloguj się

Zapomniałeś hasła?

Nie masz jeszcze konta? Załóż konto!

Dodaj odpowiedź
  • Nowe wiadomości
  • Powiadomienia
  • Zaproszenia
Skrzynka wiadomości Nowe wiadomości (odśwież listę)
Powiadomienia o odpowiedziach, komentarzach i ocenach
Zaproszenia do znajomych
gadzina

Jak rozpoznać w ugotowanym jajku, że to zbuk???

gadzina | 2 lutego 2013 12:34:48 | kategoria: Hobby, Kulinaria

  • G+
  • Facebook

0 ładowanie danych... 3 ładowanie danych... odpowiedzi i komentarzy: 8 odpowiedz
tagi: jajko, zbuk, ugotować

anonymous | 2 lutego 2013 12:39:50
Odpowiada Ekspert kategorii Kulinaria III.

,,Poznaj Stachu,po zapachu''Śmiech

0 ładowanie danych... 4 ładowanie danych... skomentuj
gadzina

gadzina | 2 lutego 2013 12:40:53

myślałam, że może jakoś inaczej niż w nieugotowanym :))

0 ładowanie danych... 0 ładowanie danych... skomentuj

anonymous | 2 lutego 2013 12:42:27
Komentuje Ekspert kategorii Kulinaria III.

Jezeli jajko jest nieugotowane,wystarczy wrzucic do wody,zepsute wyplynie.

0 ładowanie danych... 4 ładowanie danych... skomentuj
gadzina

gadzina | 2 lutego 2013 12:44:06

O, fajnie wiedzieć :) Już się bałam, że na śniadanie ugotowałam zbuka ;)

0 ładowanie danych... 0 ładowanie danych... skomentuj
gandzia

gandzia | 2 lutego 2013 13:41:53
Komentuje Ekspert kategorii Kulinaria II.

ale wiesz, leone, że od tej zasady istnieje przynajmniej jeden wyjątek - tyczy on jajka z "nieszczelną" skorupką... białko odparowuje stopniowo - i jajko wypływa jako niedociążone...

0 ładowanie danych... 0 ładowanie danych... skomentuj
Antykwa

Antykwa | 2 lutego 2013 15:01:23
Komentuje Ekspert kategorii Kulinaria II.

Nie wiem gandziu czy żartujesz ale ja się nie spotkałem z odparowywaniem białka. Nie jest to również możliwe tylko wskutek nieszczelnej skorupki, bo białko "zawinięte" jest jeszcze szczelnie w błonę.

0 ładowanie danych... 0 ładowanie danych... skomentuj
TOJA2

TOJA2 | 2 lutego 2013 12:44:59
Odpowiada Ekspert kategorii Kulinaria I.

jak rozkroisz,to w jajku będzie kurczak.

0 ładowanie danych... 1 ładowanie danych... skomentuj
TOJA2

TOJA2 | 2 lutego 2013 17:01:33
Komentuje Ekspert kategorii Kulinaria I.

zasadnicze pytanie jest o to,co było pierwsze- jajko,czy kura.a nie,jak rozpoznac,ze jajko było zbukiem:)

0 ładowanie danych... 1 ładowanie danych... skomentuj

AMA i nowy profil

Podobne pytania

Najaktywniejsi dziś

  1. 1 68,7 pkt MoltoBeneMoltoBene
  2. 2 68,4 pkt KowalskyKowalsky
  3. 3 68,2 pkt Andrzej6289Andrzej6289
  4. 4 62,2 pkt dedlxdedlx
  5. 5 60,4 pkt antysocjalistaantysocjalista
więcej rankingów

Koszulki pytamy.pl

Eksperci w kategorii:

jasny halogen 3 Kotałek uszatyarbuz annform Areta to ja
Zgłoś błąd