zamknij x

Zaloguj się

Zapomniałeś hasła?

Nie masz jeszcze konta? Załóż konto!

zamknij x

Umieść na stronie

Pobierz kod do umieszczenia pytania na innej stronie internetowej:

Wybierz rozmiar:
Wybierz kolor:
  • Nowe wiadomości
  • Powiadomienia
  • Zaproszenia
Skrzynka wiadomości Nowe wiadomości (odśwież listę)
Powiadomienia o odpowiedziach, komentarzach i ocenach
Zaproszenia do znajomych

Hobby: Kulinaria

WrumWrumXD

Z Czym tosty?

WrumWrumXD | 21 września 2017 17:51:16 | kategoria: Hobby, Kulinaria

  • G+
  • Facebook

Co dodać do tostów by były jeszcze lepsze?

Próbowałem już z ketchupem
z musztardą..
Ale z pomidorem są najlepsze ^^
Chce spróbować z jajkiem ale jakoś nigdy nie znajdę dość czasu..
Podobno z dżemem są dobre ale nie zdążyłem sprawdzić..
Co jeszcze mógłbym wrzucić na tosta? Jakieś pomysły? Cokolwiek co kiedyś było żywe odpada! ;)

0 ładowanie danych... 1 ładowanie danych...
odpowiedzi i komentarzy: 8
odpowiedz
antysocjalista

Jak robicie barszcz banderowski?

antysocjalista | 19 września 2017 14:10:57 | kategoria: Hobby, Kulinaria

  • G+
  • Facebook


Barszcz banderowski był moją jedyną potrawą powszechnie występującą w kuchni polskiej jakiej nie trawiłem. Jako, że jestem wszystkożerny było to dla mnie tak niezwykłe, że z uporem do 35 roku zycia, gdzie byłem w knajpie i był w menu barszcz to zamawiałem go aby go nie zjeść bo okazywał się parszywy. 

To zmotywowało mnie do działania i postanowiłem poszukać w necie oryginalnych ukrowskich przepisów. Znalazlem kilka, wyciągnąłem z nich średnią i zrobiłem sam ten ich barszcz. Okazał się przepyszny! 

Pytanie teraz czy w Polsce w restauracjach podaje się jakąś polską wersję tego barszczu, która jest parszywa i niesmaczna i jest prawie całkiem innym daniem niczym węgierski a polski paprykarz? 


0 ładowanie danych... 0 ładowanie danych...
odpowiedzi i komentarzy: 7
odpowiedz

Co dają jajka jako składnik makaronu?

~Reigon | 15 września 2017 18:37:48 | kategoria: Hobby, Kulinaria

  • G+
  • Facebook

Co się stanie, gdy jajek będzie za mało?
Co się stanie, gdy jajek będzie za dużo?
Jaka jest optymalna ilość jajek w makaronie?

0 ładowanie danych... 0 ładowanie danych...
odpowiedzi i komentarzy: 2
odpowiedz
le-szcz

Reflektuje ktoś?

le-szcz | 10 września 2017 17:40:26 | kategoria: Hobby, Kulinaria

  • G+
  • Facebook

Obsmażona kania.... palce lizać ;)

0 ładowanie danych... 8 ładowanie danych...
odpowiedzi i komentarzy: 29
odpowiedz

Jak odróżnić ser od produktu seropodobnego?

~Czendra | 9 września 2017 15:28:04 | kategoria: Hobby, Kulinaria

  • G+
  • Facebook

ale bez opisu na opakowaniu.

Czy różnią się smakiem? Inaczej zachowują poddane obróbce cieplnej lub innym czynnikom?

0 ładowanie danych... 2 ładowanie danych...
odpowiedzi i komentarzy: 6
odpowiedz

Czy na zimę będziesz kutasić jakieś przetwory? Sondaż

~Ojciec Majteusz | 5 września 2017 23:06:21 | kategoria: Hobby, Kulinaria

  • G+
  • Facebook

owocowe, warzywne, ziołowe itp. itd.

Zobacz wyniki Zagłosuj:

0 ładowanie danych... 0 ładowanie danych...
odpowiedzi i komentarzy: 1
odpowiedz

Jakie polecasz sklepy monopolowe, na których terenie można spożywać alkohol?

~pycio | 28 sierpnia 2017 19:45:33 | kategoria: Hobby, Kulinaria

  • G+
  • Facebook

Monopolowe jakie znajduję mają zakaz spożywania na terenie, ale możne są jakieś, które dbają o aspekt społeczny i kulturalny lokalnej społeczności.

0 ładowanie danych... 0 ładowanie danych...
odpowiedzi i komentarzy: 2
odpowiedz
Alice-in-wonderland

Suszone pomidory...

Alice-in-wonderland | 27 sierpnia 2017 18:37:05 | kategoria: Hobby, Kulinaria

  • G+
  • Facebook

Z czym jecie? Szukam sprawdzonych przepisów na sałatki, dania, itp....

0 ładowanie danych... 0 ładowanie danych...
odpowiedzi i komentarzy: 11
odpowiedz

Wino z rodzynek a nie typowo z winogron. Czy jest coś takiego?

~buszah | 27 sierpnia 2017 15:31:06 | kategoria: Hobby, Kulinaria

  • G+
  • Facebook

lub, którego głównym składnikiem będą rodzynki a mniej winogrona.

Czy coś takiego istnieje? Czy możliwe jest zrobienie takiego wina?

0 ładowanie danych... 0 ładowanie danych...
odpowiedzi i komentarzy: 5
odpowiedz
Le Fol

Pytanie o PIWO!!!

Le Fol | 26 sierpnia 2017 22:21:56 | kategoria: Hobby, Kulinaria

  • G+
  • Facebook

Tylko jak tak mam?
Najgorszy smak to z puszki, potem jest plastikowy kubek. Albo i remis, jedno i drugie to syf.
Lepiej jest z butelki.
Ale THE BEST jest oczywiście ze szkła - KUFEL i PIANKA!!!

A jak u WAS?

0 ładowanie danych... 1 ładowanie danych...
odpowiedzi i komentarzy: 15
odpowiedz

Przeglądasz kategorię:

Najaktywniejsi dziś

  1. 1 17,9 pkt elsieelsie
  2. 2 17,6 pkt collins01collins01
  3. 3 13,8 pkt birbantbirbant
  4. 4 11,9 pkt erzacerzac
  5. 5 11,3 pkt Le FolLe Fol
więcej rankingów

Eksperci w kategorii:

elsie Blue13 Alice-in-wonderland janusmakroniusz kaziu_61 tadzio mamita

Tagi

więcej tagów
Zgłoś błąd