zamknij x

Zaloguj się

Zapomniałeś hasła?

Nie masz jeszcze konta? Załóż konto!

zamknij x

Umieść na stronie

Pobierz kod do umieszczenia pytania na innej stronie internetowej:

Wybierz rozmiar:
Wybierz kolor:
  • Nowe wiadomości
  • Powiadomienia
  • Zaproszenia
Skrzynka wiadomości Nowe wiadomości (odśwież listę)
Powiadomienia o odpowiedziach, komentarzach i ocenach
Zaproszenia do znajomych

Hobby: Kulinaria

brzydula-b

Jak smażyć mięso,by było mięciutkie i rozpływało się w ustach?

brzydula-b | 20 stycznia 2017 13:29:00 | kategoria: Hobby, Kulinaria

  • G+
  • Facebook

Bo albo jakość wieprzowiny się zmieniła,albo ja popadłam we wtórny analfabetyzm gotowania.Robię tak samo,jak zawsze,a ono  suche i twarde,jak podeszwa w czasie suszy.Krzyk

0 ładowanie danych... 2 ładowanie danych...
odpowiedzi i komentarzy: 40
odpowiedz
le-szcz

Robił/jadł ktoś z Was pasztet, w którym było więcej warzyw niż mięsa?

le-szcz | 14 stycznia 2017 11:34:55 | kategoria: Hobby, Kulinaria

  • G+
  • Facebook

JW

0 ładowanie danych... 1 ładowanie danych... odpowiedz
kurdegunda

Mam dla Was przepis na pierogi,jak dla mnie BOMBA smaku:) Poradnik

kurdegunda | 13 stycznia 2017 23:31:25 | kategoria: Hobby, Kulinaria

  • G+
  • Facebook

Są to pierogi z kiełbasą i ziemniakami i wierzcie mi,niebo w gębie

Przepis na ciasto
Pół kg mąki pszennej(ja używam tortowej),2 łyżki oleju,jajko,300ml mocno gorącej,ale nie wrzącej wody.
Przesianą mąkę do michy do tego dwie łyżki oleju,połączyć z nim mąkę,następnie jajo i tak samo połączyć,solidna szczypta soli , woda, ugniatać do momentu uzyskania jedwabistego ciasta,odstawić przykryte folią na pół godziny.
Farsz;
400g ugotowanych i wystudzonych ziemniaków żółtych,300 kiełbasy podwawelskiej,2 cebule,pieprz sól do smaku.
Kiełbasę i ziemniaki zmielić(osobno) w maszynce do mięsa,jeżeli ktoś nie ma,to kiełbasę może drobniutko posiekać,a ziemniaki ugnieść tłuczkiem do ziemniaków.
Na rozgrzaną patelnię wrzucić zmieloną kiełbasę i gdy już puści tłuszcz dorzucić drobno posiekaną cebulę,gdy już cebulka w kiełbasie się zeszli(nie zezłoci) połączyć z ziemniakami i farsz gotowy:)
Następnie rozwałkować placki na około 3mm,szklanką wykroić kółka ,następnie do każdego kółka nałożyć ostudzonego farszu,zlepić brzegi i do osolonego wrzątku,po wypłynięciu gotować ok 4 min.
Smacznego! :)

Z tego ciasta pierogi lepi się wyjątkowo łatwo,nawet dziecko da radę,a smak wart jest spróbowania:)

0 ładowanie danych... 14 ładowanie danych... odpowiedz

Czy amerykańskie piwo nadaje się do spożycia?

~omoteq | 13 stycznia 2017 11:00:12 | kategoria: Hobby, Kulinaria

  • G+
  • Facebook

Jakie polecasz amerykańskie piwo do spożycia na wycieczce do USA?

0 ładowanie danych... 0 ładowanie danych... odpowiedz
Snopppy

Szałwia gdzie kupić?

Snopppy | 12 stycznia 2017 14:26:28 | kategoria: Hobby, Kulinaria

  • G+
  • Facebook

Szałwia do sosu z szałwi i masła, osoba gotująca używała ziarenek - szukałam na półkach z przyprawami ale nie znalazłam. To chyba inny rodzaj niz ten w torebkach do zaparzania? Wie ktos gdzie takie cudo kupię?

0 ładowanie danych... 0 ładowanie danych...
odpowiedzi i komentarzy: 15
odpowiedz
biedny miś

Biedny miś ma dziś na szarlotkę smaka

biedny miś | 8 stycznia 2017 20:08:49 | kategoria: Hobby, Kulinaria

  • G+
  • Facebook

0 ładowanie danych... 5 ładowanie danych...
odpowiedzi i komentarzy: 9
odpowiedz

Z czym lepiej podawać parówki? Sondaż

~zaczyn | 7 stycznia 2017 15:07:07 | kategoria: Hobby, Kulinaria

  • G+
  • Facebook

Z musztardą, keczupem czy majonezem?
Może znasz inne sosy do parówek?

Zobacz wyniki Zagłosuj:

0 ładowanie danych... 0 ładowanie danych...
odpowiedzi i komentarzy: 5
odpowiedz
Bingola

QUIZ kuchenny - czy znasz nazwy czynności wykonywanych przez kucharza?

Bingola | 6 stycznia 2017 21:54:42 | kategoria: Hobby, Kulinaria

  • G+
  • Facebook


Zapraszam - KLIK!

0 ładowanie danych... 4 ładowanie danych... odpowiedz
Henryk Kwinto

Czym się kierujecie przy wyborze szampana?

Henryk Kwinto | 31 grudnia 2016 10:02:56 | kategoria: Hobby, Kulinaria

  • G+
  • Facebook

0 ładowanie danych... 2 ładowanie danych...
odpowiedzi i komentarzy: 6
odpowiedz
Henryk Kwinto

Kupujecie kiszoną kapustę czy sami ugniatacie?

Henryk Kwinto | 28 grudnia 2016 19:42:21 | kategoria: Hobby, Kulinaria

  • G+
  • Facebook

0 ładowanie danych... 5 ładowanie danych... odpowiedz

Przeglądasz kategorię:

Najaktywniejsi dziś

  1. 1 242,7 pkt elsieelsie
  2. 2 124,9 pkt collins01collins01
  3. 3 112,9 pkt ata-ataata-ata
  4. 4 102,4 pkt brzydula-bbrzydula-b
  5. 5 101,9 pkt VilemoVilemo
więcej rankingów

Eksperci w kategorii:

mnbvcxz1234567890 Naevia benasek don_hihot Madman18 Bocca-Lupo kaziu_61

Tagi

więcej tagów
Zgłoś błąd